4 råd Hvis du vil være en bedre fodboldspiller

Mange unge drømme om at blive en professionel fodboldspiller.  Desværre betyder den høje konkurrence også,  er det langt fra er alle der bliver professionelle fodboldspillere. Men Hvad kræver det at blive professionel fodboldspiller. Det går vi i dybden med i denne artikel.

Fodbold er et holdspil

Først og fremmest er det vigtigt at forstå at fodbold er et spil. Man spiller på et hold, hvor hver spiller har sin position og kan drage nytte af sine styrker. Selvom det er godt, at kunne være en fin allround spiller, så er du stadig nødt til at holde et fokus på den position, som du spiller. Dette gælder primært, hvis du spiller U15, U17, U19 eller senior. Her vil din position som regel være faldet nogenlunde på plads. Naturligvis bør du stadig træne basisting som lange afleveringer, afslutninger og så videre. Men i dit taktiske fokus bør du fokusere mest på din position og så få den trænet, så du løbende bliver bedre og bedre. Du skal forstå din brik på et hold.

Kost

Kva den høje konkurrence, så handler det om at finde procenter de steder, man kan. Dette gælder for eksempel inden for kost, hvor det selvfølgelig handler om at spise sundt. Det kan være svært i en travl dag, men kommer du højere op og kommer med blandt de bedre hold, så vil du også opleve, at der bliver stillet krav til, at du spiser sundt. Kan du ikke selv få lavet sundt mad, eller kan dine forældre ikke tilbyde dig det, så overvej om i ikke skulle bestille en måltidskasse, hvis i derhjemme har aftalt, at du vil jagten drømmen om at kunne leve af fodbold. En måltidskasse sikrer sund og nærende mad hver dag. Der findes et hav af forskellige måltidskasser, og der er særligt mange sunde, som sikrer en sund hverdag.

Selvtræning

Selvtræning er et must, hvis du vil være en bedre fodboldspiller. Enten kan du træne selv på den lokale fodboldbane, eller du kan komme før træning eller blive efter. Her kan du for eksempel træne skud, lave teknisk træning eller køre fysisk træning. At blive god til noget kræver minimum 10.000 timer, og de er næsten umulige at nå, hvis du træner 3 gange 1,5 time om ugen i din klub. Aftal eventuelt med din træner, hvad du bør fokusere på at træne. Det er altid godt at få tingene fra en anden vinkel.

Fysisk træning

At være fodboldspiller i dag, kræver en super fysik. Du bør både være okay stærk, hurtig og så skal du kunne løbe meget. Der tages flere sprint, og mange af de bedste spillere løber i snit over 10 kilometer per kamp. Det er løb i højt tempo. Særligt i de lavere rækker kan du tage kæmpe skridt op på at være i god form og have lidt fysik at give igen med.