Brug lydbøger til at underholde børnene

Er i en børnefamilie med et par børn, som endnu ikke har lært at læse helt, men som I stadig gerne vil danne og få til at kende alle de vigtige børnehistorier? Så skal I ikke tænke meget mere, for til dette formål er lydbogen helt perfekt.

Lydbøger er nemlig ikke kun for voksne – faktisk kan man næsten argumentere for, at de nærmest er lavet til børn, som endnu ikke kan læse en bog selv, men som stadig gerne vil lære eventyr og små fortællinger at kende.

Dannelse, dannelse, dannelse

Det at sætte en lydbog på til barnet, handler jo ikke kun om at underholde eller distrahere barnet – det handler især om dannelse, og at barnet allerede i en tidlig alder få smag for det skrevne ord og den gode fortælling.

Selvom det selvfølgelig bare skal være eventyr eller børnefortællinger, som man sætter på, er der stadig meget at lære fra disse, og vigtigst af alt bliver kreativiteten og fantasien styret. Derudover er det også sundere at lytte til en lydbog end at sidde og spille dumme spil på en tablet – så det er et super alternativ, hvis man gerne vil både underholde og danne barnet.

Perfekt til bilferien

En situation, hvor det især kan være nyttigt at have vænnet sit barn til at høre lydbog, er når man er på bilferie eller meget lange køreture. Med et lille barn på bagsædet kommer man sikkert til at høre rigtig meget af “jeg keder mig” og “er vi der ikke snart”, men det kan man muligvis sætte en stopper på ved at sætte en masse gode lydbøger på.

Så kan de voksne også endelig få en chancer for at sidde at fordybe sig i noget, fordi man ikke har børn, som keder sig alt for meget.