Hvad skal du være opmærksom på når du låner penge?

Det er langt fra alle der er klar over hvad de skal de skal holde øje med, når de gerne vil optage et lån. Det er trods alt en ret stor andel af danskere der er registreret i RKI, hvilket betyder at der er mange der nok ikke har sat sig alt for godt ind i hvordan lån kan komme til at påvirke ens økonomi, hvis man ikke lige læser det med småt. I denne artikel beskriver vi de vigtigste ting du skal tage stilling til inden du går ud og låner penge. Hvis du gerne vil have mere info vedrørende lån, så er en god resource denne side.

ÅOP

ALFA OG OMEGA. Læs det igen. Du skal ALTID tjekke dette tal. Hvis det er meget højt (tænk +30%) så bør du sandsynligvis overveje at finde et andet alternativ. Langt de fleste lån der har ÅOP’er deroppe ad, er lån man kan finde online, hvor godkendelsesprocessen er forholdsvis nem. Det eneste du ikke må være for at blive godkendt til et lån er at du ikke må være registreret i RKI, da du således allerede har bevist at du ikke betaler dine penge tilbage(i hvert fald ikke rettidigt). Derfor er de også nødt til at ligge deres gebyrer højt, således at de kan dække deres risiko ind på den måde.

Rente

Renten siger lidt sig selv, men den er egentlig ikke så vigtig når man først har styr på ÅOP, da dette tal er en sammentrækning af renter + gebyrer. Derfor er det selvfølgelig stadig en god idé at stile efter et lån med så lav rente som muligt, da ÅOP’en godt kan være meget høj det første år (tænk stiftelsesgebyr).

Tilbagebetalingsperiode

Det er selvfølgelig svært ikke at tage stilling til tilbagebetalingsperioden, da det ofte er en forudsætning når du laver din ansøgning. Men det er stadig vigtigt at vurdere dette, da du selvfølgelig skal betale forskellige summer alt efter om den periode du vælger. Husk for guds skyld at vurdere om dit budget kan holde til den ekstra udgift hver måned. Derfor er det vigtigt at du netop foirholder dig til tilbagebetalingsperioden, da man ofte kan vælge at gøre den længere så man ikke pludselig står og ikke kan betale sine regninger. Det kan godt være at man så betaler ekstra i renter, men det er bedre end at ende i RKI.

Hvis du har godt styr på disse parametre, så kan det ikke gå helt galt, da du således har basis for hvordan lånene er strikket sammen. Hvis du overvejer at låne penge nu, så bør du hoppe ind på CREDITA og Eksperten, hvor du nemt og hurtigt kan få en oversigt over de bedste danske lån online. Det gør det meget nemmere at vælge et lån der ikke pludselig overrumpler dig således at du ikke kan betale det tilbage.